onsdag 5. februar 2014

Polarbrød

Polarbrød uten gjær
(og egg, gluten, melk, nøtter og soya)

Når man trenger frokost og skolemat veldig kjapt , er polarbrød uten gjær geniale!
Det som er veldig kjekt med denne, er at du har det det ferdig på kort tid. Ca 30-40 minutters tid, så har man både lagd deigen og formet brødene - og stekt dem.
Gutten syns dem var kjempegode, og frokost ble inntatt for første gang på lenge  :) 


Polarbrød uten gjær, egg, gluten, melk, nøtter og soya... (9-10 stk)
1 pk Toro Glutenfri Grov  (annet mel/blanding)
2 ts bakepulver
1 ts Natron
1 ts Eddik
3/4 ts salt
2 ts sukrin
3 dl havremelk/vann (annen melk/væske)
0,5 dl olje

225 grader i ca. 10 minutter


* Bland alt det tørre. 
* Ha i veske og olje og bland alt til en smidig, litt klissen deig. 
* Form boller  og klapp dem så flate, 10-12 cm i diameter. 
* Lag små hull i brødene, f. eks. med en fyrstikk,gaffel e.l 
* Steik brødene ved 225 grader i ca. 10 minutter. 
* Om du vil ha litt farge på dem, kan du ha dem under grillen i ovnen på slutten av steiketiden, men vær obs så de ikke blir brente.

Serveres nystekte :)      





Jeg tenker det er lurt å fryse brødene ned ganske fort, slik at dem kan tines i en brødrister .
Ypperlig til minipizza!


1 kommentar: