mandag 3. februar 2014

Gulrotkake


Lånt fra denne bloggen HER



Gulrotkake uten mel, sukker og melk


 En saftig kake som ikke inneholdt sukker, melk eller mel.
Supersaftig gulrotkake
Utfordringen med en gulrotkake er den deilige ostekremen. Den måtte jeg droppe, men gikk for en appelsinglasur i stedet for. Det ble superlekkert og jeg savnet ikke kremosten i det hele tatt.
Lyst å prøve min nye favorittkake?
Dette trenger du:
3 egg
120 g fint mandelmel (dette får du kjøpt i helsekostforretninger)
1 ts bakepulver
1 ts natron
1 ts kanel
1 ts kardemomme
1 ts ingefærpulver
1,5 ts allehånde
5 dl revet gulrot
100 grovhakkede valnøtter
150 g kokossukker (dette får du kjøpt i helsekostforretninger. Egner seg supert til baking. Lav GI)
revet appelsinskall av 1/4 appelsin
1 neve grovhakkede tørkede aprikoser
Til glasuren:
Saft fra 1 appelsin
6 ss kokossukker
6 ss vann
Slik gjør du:
Visp egg og kokossukker til eggedosis. Bland inn de tørre ingrediensene. Rør inn klaret smør, gulrøtter, nøtter og aprikoser.
Kle en rund kakeform (22-24 cm i diameter) med bakepapir og helle røren i formen. Stek ved 175 grader i 40 minutter. Avkjøles på rist.
Glasuren: Kok opp kokossukker, vann og appelsinsaft. Kok inn til en tykk sirup og pensle toppen på kaken med dette. Bruk alt.

kan bytte  ut aprikosene og appelsinen med lime og en gul pære.Bruke skall fra en lime i kaken og saften i glasuren. Dette er virkelig kaken hvor man kan leke med smaker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar