1 DESEMBER
I år har jeg planer om at mesteparten av julebaksten skal være gluten,soya og melkefritt:)
Starter med en karamellFudge.
Dette trenger du :
2,5 dl sukker
I år har jeg planer om at mesteparten av julebaksten skal være gluten,soya og melkefritt:)
Starter med en karamellFudge.
Dette trenger du :
2,5 dl sukker
2,5 dl sukker, brunt
250 g melkefritt smør
2,5 dl kokosmelk melk
2 ss potetmelmel (toppede)
2 ts vaniljesukker (ta mer eller mindre etter smak)
La smør og sukker koke i mikrobølgeovnen i fire minutter.
Rør massen forsiktig sammen til du får en jevn masse.
Sikt og rør inn mel og vaniljesukker og hell i melken.
Kjør en ny runde i mikrobølgeovnen i ni minutter.
Koketiden er avgjørende for konsistensen. Tidene her er basert 1000 watt. For å være sikker på at du koker passe lenge kan du gjøre en vannprøve. Etter runde to i mikrobølgeovnen slipper du en liten klump av massen ned i kaldt vann. Når den får kjølt seg ned kan du sjekke om konsistensen er riktig, eller om du må koke litt mer.
Rør massen forsiktig sammen til du får en jevn masse.
Sikt og rør inn mel og vaniljesukker og hell i melken.
Kjør en ny runde i mikrobølgeovnen i ni minutter.
Koketiden er avgjørende for konsistensen. Tidene her er basert 1000 watt. For å være sikker på at du koker passe lenge kan du gjøre en vannprøve. Etter runde to i mikrobølgeovnen slipper du en liten klump av massen ned i kaldt vann. Når den får kjølt seg ned kan du sjekke om konsistensen er riktig, eller om du må koke litt mer.
Til slutt kjører du massen i mikseren i fire minutter. Hell alt i en smurt form som du setter i kjøleskapet. Etter noen timer lirker du kaken ut av formen og skjærer opp i store terninger.
den ble veldig god! mulig at jeg burde koke den litt lengre da den ble litt mykere enn planlagt:)
den ble veldig god! mulig at jeg burde koke den litt lengre da den ble litt mykere enn planlagt:)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar