tirsdag 1. desember 2015

melkefri og glutenfri karamellfudge

1 DESEMBER
I år har jeg planer om at mesteparten av julebaksten skal være gluten,soya og melkefritt:)
Starter med en karamellFudge.

Dette trenger du :

2,5 dl sukker
2,5 dl sukker, brunt
250 g melkefritt smør
2,5 dl kokosmelk melk
2 ss potetmelmel (toppede)
2 ts vaniljesukker (ta mer eller mindre etter smak)

La smør og sukker koke i mikrobølgeovnen i fire minutter.
Rør massen forsiktig sammen til du får en jevn masse.
Sikt og rør inn mel og vaniljesukker og hell i melken.
Kjør en ny runde i mikrobølgeovnen i ni minutter.
Koketiden er avgjørende for konsistensen. Tidene her er basert 1000 watt. For å være sikker på at du koker passe lenge kan du gjøre en vannprøve. Etter runde to i mikrobølgeovnen slipper du en liten klump av massen ned i kaldt vann. Når den får kjølt seg ned kan du sjekke om konsistensen er riktig, eller om du må koke litt mer.
Til slutt kjører du massen i mikseren i fire minutter. Hell alt i en smurt form som du setter i kjøleskapet. Etter noen timer lirker du kaken ut av formen og skjærer opp i store terninger.

den ble veldig god! mulig at jeg burde koke den litt lengre da den ble litt mykere enn planlagt:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar