mandag 28. september 2015

Gratinert torsk med gulrotstuing


Gratinert torsk med gulrotstuing



10 mellomstore poteter, delt i to
 5 gulrøtter
 1¼ ss melke og soyafri smør
 2½ ss glutenfrittmel 
3¾ dl glutenfri havremelk
 ⅔ ts salt
 ⅓ ts pepper
 ⅔ brokkoli / asparges
1000 g torskefilet
 ⅔ ts salt
 ⅓ ts pepper 
125 g melkefri og soyafri mozarella
 1¼ ss frisk timian
 Sett stekeovnen på 200 °C . 

Del potet i tykke skiver og kok til de er ferdige, i ca. 10 minutter. 
1. Skrell gulrot og skjær i biter. Kok gulrotbiter myke i lettsaltet vann i 10 minutter. Sil fra vannet, og la bitene dampe seg tørre.
 2. Smelt smør i en kjele, og rør inn mel og melk til en tykk saus. Vend inn gulrotbitene, og smak til med salt og pepper.
 3. Rens brokkolien og skjær den i buketter. Kok brokkoli i lettsaltet vann i 2 minutter. TIPS: Brokkoli kan byttes ut mot asparges eller bønner.
 4. Smør en ildfast form og legg fiskestykkene oppi. Krydre med salt og pepper, og legg på mozzarella og timian. Stek midt i ovnen til fisken er gjennomstekt og osten er smeltet. Det tar ca. 8 minutter. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar