Til ca 10 - 12 stk.
270 g maismel, glutenfritt
270 g maismel, glutenfritt
1,5 ts salt
3 ss melkefritt smør
180 g vann
- Kna godt sammen maismel, salt og fett i en bolle. Tilsett vannet og kna deigen til en litt bløt deig.
- Del deigen i 12 like deler. Ha litt vann på hendene og form delene til små boller som du legger på bakepapir. Form hver ball til en flat sirkel med hendene og legg litt plastfolie over sirkelen. Kjevle så deigen til den er ca. 3 mm tykk og 16 cm bred.
- Ta av plasten og legg tortillaen, med papiret opp, i en tørr stekepanne. Etter ca. 20 sek kan du enkelt dra av bakepapiret og steke dem i 30 sek - 1 min på hver side – og servere dem varme.
- Det er ikke lett å lage maistortilla, siden deigen er litt porøs, men vær tålmodig og la bakepapiret hjelpe deg, så går det greit.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar