mandag 31. mars 2014

Glutenfrie Vårboller.. fra nordens Paris



Ca 400 gr mel (brukte Bread-mix fra Schar)
6 gr tørrgjær (ca 1/2 pose)
1/3 ts nellik
1/2 ts vaniljesukker
9 gr kokospalme sukker 
3 eggeplommer
1 ss Rapsolje
1,5 dl lunka Havremelk
1,5 dl lunka vann
1/2 pk Oatly vaniljesaus

Bland det tørre i en bolle
Bland vann, olje og melk 
tilsett ca halvparten av melblandingen mens man elter
tilsett eggeplommene
så ha i resten av melblandingen litt etter litt til ønsket konsistens
Eltes i ca 10 min.
Heves på en lun plass til deigen er dobbelt så stor (ca  30-45 min )
lag hull i bollene og ha vaniljesaus i :)


(Lag boller, eller blomster )   og stek på 200g i ca 15 min midt i ovnen.

(jeg fylte litt Oatly vaniljesaus i dem)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar