Chili con carne
Oppskriften fanget jeg opp på Frokost-TV på NRK for noen år siden, og den er helt perfekt!
Nok til 4 personer:
600 g kjøttdeig/karbonadedeig
2 løk, finhakket
2-4 hvitløksfedd, finhakket
1 rød chili, finhakket
1 ts malt cumin, 1 ts koriander, chillipulver, cayenne pepper
3 ss tomatpuré
2 bokser hakkede tomater, økologiske
1 glass vann/rødvin/buljong
1 ts sukker
2 bokser brune eller hvite bønner
salt, pepper
2 grønne paprika, kuttet i biter
extra virgin olivenolje
Stek karbonadedeig, løk, hvitløk. Tilsett chili og de andre krydderne. Rør inn tomatpuré og tilsett knuste tomater og væske. La det småkoke i en time. Ha i bønner og paprika mot slutten av koketiden. Ha på en god klunk olivenolje før servering og gjerne frisk koriander eller bladpersille.
Server med godt brød og guacamole
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar