torsdag 24. september 2015

Sjokolademoussé uten egg

Kreativiteten i meg boblet i dag , med minimalt med ingredienser her hjemme måtte jeg bare teste noe ut.. :)
Vel, mannen i huset har egg allergi og jeg har letet lenge etter noe som kan erstatte egg i div retter. som for eksempel marengs, sjokolademoussé  ..som ble dagens test.
Kom over noe på nett der dem hadde brukt lake av kikerter , nei hadde ikke det. Så var det av linfrøkok, nei hadde ikke linfrø heller..
Men brunebønner hadde jeg , tja hvorfor ikke..:)

  • Lake av en boks brune bønner
  • 80 gr melis
  • 2 ss kakao
  • 1 ts eplecideeddik
  • 3 st vaniljesukker

    Jeg prøvde å lage marengs og moussé. 

Pisk lake ganske stivt,
 tilsett eplecidereddik , vaniljesukker og melis .
Fortsett å piske kremen til den er lik stivpisket marengs ( ca 5 min eller mer, alt etter )


nr1 : Marengs


Form marengsen slik du vil ha den ( holder formen ganske greit)
og stek i 1 time og 30 min på 100 grader.














nr to: Sjokolademousse

Tilsett kakao og rør om, kremen ramler litt i sammen da, ha den i en middels stor bolle og sett i kjøleskap i noen timer. nyt med vaniljesaus !
( Denne er mektig og vanvittig GOD! )

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar