Vel, mannen i huset har egg allergi og jeg har letet lenge etter noe som kan erstatte egg i div retter. som for eksempel marengs, sjokolademoussé ..som ble dagens test.
Kom over noe på nett der dem hadde brukt lake av kikerter , nei hadde ikke det. Så var det av linfrøkok, nei hadde ikke linfrø heller..
Men brunebønner hadde jeg , tja hvorfor ikke..:)
- Lake av en boks brune bønner
- 80 gr melis
- 2 ss kakao
- 1 ts eplecideeddik
- 3 st vaniljesukker
Jeg prøvde å lage marengs og moussé.
Pisk lake ganske stivt,
tilsett eplecidereddik , vaniljesukker og melis .
Fortsett å piske kremen til den er lik stivpisket marengs ( ca 5 min eller mer, alt etter )
nr1 : Marengs
Form marengsen slik du vil ha den ( holder formen ganske greit)
og stek i 1 time og 30 min på 100 grader.
nr1 : Marengs
Form marengsen slik du vil ha den ( holder formen ganske greit)
og stek i 1 time og 30 min på 100 grader.
nr to: Sjokolademousse
Tilsett kakao og rør om, kremen ramler litt i sammen da, ha den i en middels stor bolle og sett i kjøleskap i noen timer. nyt med vaniljesaus !
( Denne er mektig og vanvittig GOD! )


Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar