- 4 Eggehviter
- 100 g sukker
- 2 ss kakao
- 50 gr kokesjokolade u/ melk og soya ( finhakkes)
- Pisk eggehvitene stive
- Tilsett litt og litt sukker mens du pisker og la det bli tykk, luftig og stiv krem
- Vend inn siktet kakao og finhakket sjokolade forsiktig.
- sett stekeovnen på 180 grader
- lag en sirkel på ca 24 cm på bakepapir, fordel marengsen på sirkelen.
- Sett kaken midt i ovnen og senk temperaturen ned til 150 grader med en gang.
- stekes i 1 time og 30 minutter
- La kaken stå i ovnen og avkjøles og tørkes. ( ca 1 time med ovnsdøren åpen)
Kremfyll
- 4 Eggeplommer
- 1 dl sukker
- 2 dl havrepisk
- 250 g kokesjokolade uten alt
- Ha eggeplommer og sukker i en kjele og varm opp under omrøring i ca 5 min og dra den av platen.
- Tilsett sjokoladen og røres glatt. sett til avkjøling i ca 1 time i kjøleskap.
- bland sjokolademassen og havrepisk sammen og pisk opp til en luftig krem.
- bre kremen over kaken som er avkjølt, la det være ca 1 cm av kanten igjen uten krem.
Pynt
- 3 dl havrepisk
- sjokoladesaus uten alt / revet sjokolade
Pisk kremen luftig og bre over kaken på toppen, levne en cm inn uten hvit krem .
pynt :)

Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar