tirsdag 22. september 2015

Marengskake med melkefri sjokoladekrem



Sjokoladebunn

  • 4 Eggehviter
  • 100 g sukker
  • 2 ss  kakao
  • 50 gr kokesjokolade u/  melk og soya ( finhakkes)
  1. Pisk eggehvitene stive
  2. Tilsett litt og litt sukker mens du pisker og la det bli tykk, luftig og stiv krem
  3. Vend inn siktet kakao og finhakket sjokolade forsiktig.
  4. sett stekeovnen på 180 grader 
  5. lag en sirkel på ca 24 cm på bakepapir, fordel marengsen på sirkelen.
  6. Sett kaken midt i ovnen og senk temperaturen ned til 150 grader med en gang.
  7. stekes i 1 time og 30 minutter
  8. La kaken stå i ovnen og avkjøles og tørkes. ( ca 1 time med ovnsdøren åpen)
Kremfyll
  • 4 Eggeplommer
  • 1 dl sukker
  • 2 dl havrepisk
  • 250 g kokesjokolade uten alt
  1. Ha eggeplommer og sukker i en kjele og varm opp under omrøring i ca 5 min og dra den av platen.
  2. Tilsett sjokoladen og røres glatt. sett til avkjøling i ca 1 time i kjøleskap.
  3. bland sjokolademassen og havrepisk sammen og pisk opp til en luftig krem.
  4. bre kremen over kaken som er avkjølt, la det være ca 1 cm av kanten igjen uten krem.
Pynt
  • 3 dl havrepisk
  • sjokoladesaus uten alt / revet sjokolade
Pisk kremen luftig og bre over kaken på toppen, levne en cm inn uten hvit krem .
pynt :)





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar