2 Egg
2 ss Rapsolje
2 ss Rapsolje
1 ts Sukker
0,5 ts Salt
Ha i lunket vann og melk i en bolle (ca 37 grader) og så rører jeg ut tørrgjær i bollen. Rør slik at det ikke er klumper i det.
Tilsett sukker , fiberhusk og havregryn, la det svelle i 2 min før du tilsetter ca 4 dl mel.
Elt (jeg bruker maskin) slik at det ser ut som en grøtblanding. ha i litt og litt mel slik at det blir klissete.
Tilsett så eggene og oljen og elt det inn i deigen.
og ha i frøene.
elt inn resten av melet gradvis til en fin deig (ikke for fast, bedre at den er litt klissete).
Heves i ca 30 min i varmbad, og etterheves i ovnen på 40 grader på nederste rille i ca 30 - 40 min.
Skru opp varmen til 210 grader og stekes i 45 min. eller til det er en hul lyd når du banker på brødene.
Gode og saftige brød :)
Tilsett sukker , fiberhusk og havregryn, la det svelle i 2 min før du tilsetter ca 4 dl mel.
Elt (jeg bruker maskin) slik at det ser ut som en grøtblanding. ha i litt og litt mel slik at det blir klissete.
Tilsett så eggene og oljen og elt det inn i deigen.
og ha i frøene.
elt inn resten av melet gradvis til en fin deig (ikke for fast, bedre at den er litt klissete).
Heves i ca 30 min i varmbad, og etterheves i ovnen på 40 grader på nederste rille i ca 30 - 40 min.
Skru opp varmen til 210 grader og stekes i 45 min. eller til det er en hul lyd når du banker på brødene.
Gode og saftige brød :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar