fredag 4. april 2014

Glutenfritt lyst brød 2 stk

9,5 dl Schar brød-mix ( +litt ekstra/ eventuellt litt potetmel til utbaking )
3 dl Havremelk
1 pk Gjær
1 ts Fiberhusk
4 dl Vann 
2 Egg
2 ss Rapsolje
1 ts Sukker
0,5 ts Salt
2 dl korn/frøblanding ( jeg brukte hirseflak, solsikkefrø,linfrø og havregryn)


Ha i  lunket vann og melk i en bolle (ca 37 grader) og så rører jeg ut tørrgjær i bollen. Rør slik at det ikke er klumper i det.
Tilsett sukker , fiberhusk og havregryn, la det svelle i 2 min før du tilsetter ca 4 dl mel.
Elt (jeg bruker maskin) slik at det ser ut som en grøtblanding. ha i litt og litt mel slik at det blir klissete.
Tilsett så eggene og oljen og elt det inn i deigen.
og ha i frøene.
elt inn resten av melet gradvis til en fin deig (ikke for fast, bedre at den er litt klissete).

Heves i ca 30 min i varmbad, og etterheves i ovnen på 40 grader på nederste rille i ca 30 - 40 min.
Skru opp varmen til 210 grader og stekes i 45 min. eller til det er en hul lyd når du banker på brødene.

Gode og saftige brød :)







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar