tirsdag 25. mars 2014

Luftige boller MED

Grunnoppskrift gjærdeig

550 g hvetemel (ca.10 dl)
100 g sukker (1,1 dl)
1/2 ts nellik
100 g smør
3 1/2 dl havre melk
50 g gjær
1 egg 

220 grader 10 -15 minutter


Slik gjør du:
1. Bland alt det tørre i en bakemaskin, varm melken til fingervarm, rør ut gjæren og hell i. 
2. Tilsett smeltet smør og egg. 
3. Deigen eltes godt til den er smidig. 
4. Settes et varmt og fuktig sted til heving. (Pakk bakebollen inn i en pose) 
5. Når deigen har hevet til dobbel størrelse knas den godt sammen og deles opp i passe store emner som trilles til boller/ andre varianter og settes på plate med bakepapir. 
6. La bakverket heve på et varmt sted før det pensles med egg utblandet med litt vann.

Jeg hakket opp sjokolade og lagde sjokoladeknuter :)




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar