
Har laget en grov variant av hvitløksbaguetter som vi skulle teste,
med min "samarbeidspartner " Asta, som dere finner her. :)
Hun driver en fitnessblogg som er verdt å ta en titt på!
Har ei lita som IKKE liker grove ting..så nå skal vi se ;)
med min "samarbeidspartner " Asta, som dere finner her. :)
Hun driver en fitnessblogg som er verdt å ta en titt på!
Har ei lita som IKKE liker grove ting..så nå skal vi se ;)
100 gram fullkornsmel
150 gr hvetemel
250 gram havremel
ca 3,75 dl lunkent vann
1/2 ss havsalt
1pk tørrgjær.
ca 2 ss matolje
litt krydder (jeg brukte hvitløkspulver og thimian)
Heves i ca 1 time (dobbel størrelse)
Etterheves i ca 30 min
Stekes på 220 grader i varmluft i 15-20 min.
ca 2 ss matolje
litt krydder (jeg brukte hvitløkspulver og thimian)
Heves i ca 1 time (dobbel størrelse)
Etterheves i ca 30 min
Stekes på 220 grader i varmluft i 15-20 min.

Bland alt det tørre.
Hvetemel,havremel og grovmel, samt salt , gjær og krydder.
Hvetemel,havremel og grovmel, samt salt , gjær og krydder.

Så tilsettes matolje og vann, arbeid deigen godt! ca 5 - 10 min slik at den blir fast og smidig.
Heves i ca 1 time eller til dobbel størrelse.
del deigen i 2 deler og rull ut til lange baguetter.
jeg lagde snitter i dem før jeg satt dem til steking.
Heves i ca 1 time eller til dobbel størrelse.
del deigen i 2 deler og rull ut til lange baguetter.
jeg lagde snitter i dem før jeg satt dem til steking.
Etterheves i 30 min og stekes i ca 10 min før man snitter opp og legger inn hvitløkssmør (kjøpt eller hjemmelaget)

Stekes ytterligere i 10 - 15 min.
og så er det bare å spise! Dem var kjempegode ;)

Enjoy :)

Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar