lørdag 25. februar 2012

Bakedag til ikke-frø-likere-barn..

Da ble det grovbrød med masse "frø i" (sitat:Ane Othilie) til alle oss, og 3 stk Ane Othilie- brød..det vil si uten frø i ;)  Merkelg liten skapning den jenta mi, men hun er så sær i matveiene! liker rare ting,men liker ikke vanlige ting.
Nåde hvis hun ser at det er frø i frukt,bær eller matvarer!! da klarer hun ikke å svelge det, kan ikke ha havregryn i noe .. men å spise havregryn i yoghurt eller som grøt,, joda det elsker hun !
hun liker ikke jordbær, pga det er masse frø uttpå bæra, bringebær går greit (!!?) .

Så har vi eldste.. han var altetende når han var liten.
kunne fint sitte i selskap å lage "smørbrød"..det vil si: ta alt av pålegg på èn bolle/skive.
en skive med smør,spekeskinke,røkt laks,egg,salami,agurk,eggerøre,tomat,majones ..osv.. var HELT VANLIG for han å spise! og opptil flere runder :)
Nå er han ikke like høy i hatten når det kommer til å blande maten på den måten :P Men spiser "alt", prøver å smake på alt i allefall.

Også er det nest minste...jaaa hva kan man si om han?!
Han syns det er dritekkelt å få noe som helst på fingrene når det kommer til mat!
Takler ikke å spise en skive med noe kliss på,ikke engang smør :P
Er konsistensen uvanlig så spytter han det ut, nekter å smake før han har luktet på maten ( han er ikke 2, TO ÅR engang! ), lukter det rart eller spesiellt så nekter han å åpne munnen :).
Han har alltid likt godt krydret mat faktisk. Babymat på glass  kunne vi bare glemme å gi han, men surra svinestek med masse krydder,hvitløk og stæsj..det spiste han som en Helt! :D

Trenger vel ikke å si at jeg gleeder meg til å finne ut hvordan sistemannen i familien er :P !



samlet i hopen alt av tørrvarer i går, så det ble dette:


2 l. hvetemel
5 dl grovmel
2dl havregryn
1dl gresskarfrø
1 dl solsikkefrø
2 egg
2ss sukker
2ss salt
2pk tørrgjær
1 l vann (ca 40 gr)
2dl melk
1dl smeltet smør
og sesamfrø rundt hele brødet.

etterheves  i en time
og stekes på 200 gr i 40-50 min

jeg fikk 3 brød:)

----------------------------------------

Ane-Othlie`s brød

2l hvetemel
5dl grovmel
2ss salt
2egg
2pk tørrgjær
3dl soyamelk
1ss mørk sirup (varmes i melka)
8-9 dl lunkent vann

etterheves i 30 min eller til ønsket str.
stekes på 200gr
i 40-50 min.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar