tirsdag 25. mars 2014

Glutenfrie sjokoladeboller

Grunnoppskrift gjærdeig



550 g glutenfritt mel (ca.10 dl)
100 g sukker (1,1 dl)
1/2 ts nellik
100 g  melkefri smør
3 1/2 dl havre melk
50 g gjær
1 egg 

smurte dem med sjokoladepålegget som jeg laget i går :)
Pensles med egg å strø på sukker.

220 grader 10 -15 minutter

Slik gjør du:
1. Bland alt det tørre i en bakemaskin, varm melken til fingervarm, rør ut gjæren og hell i. 
2. Tilsett smeltet smør og egg. 
3. Deigen eltes godt til den er smidig. 
4. Settes et varmt og fuktig sted til heving. (Pakk bakebollen inn i en pose) 
5. Når deigen har hevet til dobbel størrelse knas den godt sammen og deles opp i passe store emner som trilles til boller/ andre varianter og settes på plate med bakepapir. 
6. La bakverket heve på et varmt sted før det pensles med egg utblandet med litt vann.




Ikke så høy, men gode ble dem :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar