3 dl havregryn
3 dl frokostmusli med bær
2,5 dl Brunt sukker
2 egg
200 g mykt smør, la det stå i romtemperatur minst 1 time før du starter å bake
1/2 ts salt
1 ts bakepulver
3 dl av hakket mørk sjokolade (70% kakao) og solsikkefrø, her er det bare fantasien som setter grenser så ønsker du deg noe annet i stedet velg det, bare pass på at det er ca 3 dl, slik at det passer overens med resten av oppskriften ;)
Slik gjør du:
- Forvarm ovnen til 180 grader og kle 2 bakeplater med bakepapir
- smelt smør og avkjøl og ha i sukker
- Tilsett ett og ett egg av gangen
- Bland deretter i melet, saltet og bakepulver
- Tøm oppi sjokolade/frø/bær-blandingen
- Rør til slutt i havregrynene og musli (tøm i litt og litt av gangen slik at du kan stoppe å ikke helle i alt hvis deigen blir for tørr da)
- Ta ca 1 ss (Stor) deig i en og samme klump og rull til en kake, legg på bakebrettet og klem flat - ca 1 cm tykke
- La det være litt mellomrom mellom hver kjeks siden bakepulvere vil gjøre at de øker litt i størrelse
- Stek de i 15-20 minutter midt i ovnen, til de er gylne (jeg steker mine i 13 min)
- Dra hele bakepapiret med alle kakene på over på en rist og avkjøl

Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar